LEEF ! 

Is dit het nou? Zei ze. Een traan rolde over haar wang. 

Ze wist het gewoon niet meer. Ze realiseerde dat haar leven in rap tempo voorbijvloog. Ergens along the way was ze op de sneltrein gestapt en ze had geen idee waar ze uit moest stappen. Evenmin waar ze de rem kon vinden. De noodrem vond ze te ver gaan want overall zag haar leven er prima uit. Ze had een baan was gezond en kon best ook wel genieten. 

Maar toch. Er ontbrak iets. Iets essentieels. En hoe hard ze ook zocht. Ze vond het maar niet. Dat frustreerde haar enorm. Ze stond erbij en keek ernaar. 

Heel soms leek het goed te gaan. Dan had ze haar ‘wat als’ weer even gevonden en leek de lucht weer wat blauwer. Om er vervolgens achter te komen dat ook deze ‘wat als’ weer een tijdelijke genoegdoening was van haar ego. 

Hoe zou het zijn dacht ze? Hoe zou het zijn wanneer je in volle tevredenheid naar jezelf kunt kijken? Wanneer je niet voortdurend hoeft te zoeken naar de ‘wat als’ of de ‘wanneer ik’. Zou ik dan eindelijk de stilte in mijzelf vinden waar ik zo naar verlang. 

Zou ik dan eindelijk eens volledig kunnen accepteren wie ik ben….

Uit; mijn persoonlijk blog ‘praktijkervaringen’ 19 december 2019

Steeds vaker kwam ik in mijn praktijk dames tegen die hier voortdurend tegenaan liepen. Ik ging steeds meer en meer patronen herkennen en ik vond dat ik er iets mee moest doen. Dit zou wel eens iets alles overheersend kunnen zijn. Er moet toch een oplossing te vinden zijn voor deze onrust?

Gedurende dit hele proces kwam ik erachter dat een groot deel afkomstig is van onze ‘will to please’. Wij vrouwen denken veelal vanuit een externe motivatie. Wat zou de ander daar van vinden? Of; zouden ze mij nog wel aardig vinden als ik nu nee zeg? Vanaf onze tiende levensjaar wordt dit al een belangrijk item in ons leven.

Daar ben ik, onder andere, mee aan de slag gegaan. Daar kwam de diagnose Burn-Over uit. We lopen over van externe motivatie door onze ‘will to please’. Van daaruit ontstaat op den duur onrust in je lijf en hoofd wat weer zorgt voor een disbalans. Tijd om het aan te gaan pakken!

Het antwoordt bleek eigenlijk heel simpel. Ik noem het programma dan ook wel het’versimpelen’ van je ingewikkelde denkpatroon. Wij vrouwen zijn immers de beste in het alles maar voortdurend overdenken. Een BURN-OVER pak je dan ook gericht aan door te stoppen met het zoeken naar voortdurend externe factoren buiten jezelf. Je gaat gericht op zoek binnen in jezelf. Jij hebt en kent de antwoorden immers allang.

Het resultaat is een prachtig oplossend programma die je rust, zelfvertrouwen en schoonheid brengt. Jouw eigen schoonheid….

Bekijk de winkel https://manjawunderink.nl/winkel/ voor alle programma’s.

Ik gun jou dit zo. Nog veel meer zou je het jezelf moeten gunnen.

Liefs,
Manja