Het is natuurlijk niet voor niets dat ik al jaren met deze twee foundations in mijn toilet tas loop. Ik wissel regelmatig af. De vraag is dan ook lastig te beantwoorden. Welke van deze twee vind ik de fijnste.

Ik ben helaas niet gezegend met een mooie huid van nature. Om deze glad en smooth te houden moet ik serieus hard werken. Als schoonheidsspecialiste is mijn huid nu eenmaal ook mijn visitekaartje. Ik onderwerp mij dan ook regelmatig aan alle diverse onderzoeken die er over huidverbetering te vinden zijn. Een heerlijke dagtaak.

Elk nadeel heeft zijn voordeel; ik heb een vette huid. Het nadeel is dat deze de hele dag glimt. Soms zelfs zo erg dat ik er tranende ogen aan overhoud. Wat dan natuurlijk niet bevorderlijk is voor je zorgvuldig opgebrachte oog make up. Het voordeel is echter dat mijn huid een natuurlijk ‘bindmiddel’ bevat waardoor rimpels uitblijven. 
Mede door mijn vette huid is een goede foundation erg belangrijk. Deze moet voldoende matterend zijn en de hele dag netjes op haar plek blijven zitten. Daarin scoort die van Estee Lauder net even iets beter. Geen foundation afdruk op mijn mobiele telefoon als Estee haar werk doet. De foundation van Clinique daarentegen vind ik dan net weer even iets ‘luchtiger’ aandoen. Je voelt deze ook bijna niet zitten terwijl de double wear van Estee wel wat aanwezig is. 


Tja, wat is dan de conclusie.

Voor mij als volgt; Estee en ik zijn vriendinnen wanneer we op stap gaan of wanneer we een belangrijke presentatie hebben. Met Clinique heb ik een goede verstandhouding als het op natuurlijk en luchtig aankomt en ik zin heb mijn ‘natural beauty’ te showen. 


Toedels,

Manja