Wie ben ik ?

Vrouwen zijn van nature vaak ‘pleasers’.
Als kind heb je al snel geleerd dat, wanneer jij echt jezelf was, je vaak niet gezien en gehoord werd. Dat deed pijn. En zo heb jij jouw eigen muurtje opgebouwd en spreekt jouw ego jou voortdurend streng en neerbuigend toe. Dit gaat al generaties zo. Het ligt dus zeker niet aan jou. Ook ik ken dit als geen ander.

Ik paste mij ook volledig aan van wat ik dacht dat er van mij verwacht werd en deed er alles aan om ‘aardig’ gevonden te worden. Dit deed ik niet alleen in mijn gedrag. Ook mijn uiterlijk moest aan het perfecte plaatje voldoen. Ik vond mijzelf altijd te dik, te lelijk, te kort en was nooit tevreden met mijzelf.

Het was elke dag een gevecht met mijzelf en dat putte mij uit. Ik kreeg last van paniekaanvallen. Hongerde mijzelf uit. Kreeg extreme huid- en gewrichtsklachten. 

Totdat ik in 2013 door de MRI ging en mijn hersenen ernstige ontstekingen vertoonden op cruciale plekken in mijn brein. Na elke MRI bleken er weer meer ontstekingen bijgekomen te zijn. Waar was ik in godsnaam mee bezig?

Tientallen studieboeken las ik. Ik ging schilderen. In gesprek met mensen die verder waren dan ik in het proces. Ik deed een opleiding tot NLP-coach. Een opleiding tot Life coach. Werd energetisch en orthomoleculair therapeut. Volgde een complete studie tot Hormoon Factor trainer. Ging gezonder eten, meer bewegen. Deed aan koudetherapie. Volgde ademsessies. Elke studie en opleiding ronde ik vervolgens af met succes.

Er ging een compleet nieuwe wereld van mogelijkheden voor mij open.

En toch voelde ik mij nog steeds niet geliefd, aantrekkelijk en mooi…

Nu weet ik wat ik toen nog niet wist.

Alles wat ik deed, deed ik namelijk nog steeds om gezien en gehoord te worden. Kijk mij nou eens goed bezig zijn.  

Ik neem jou dolgraag mee in wat ik nu weet. Je hoeft het echt niet allemaal zelf te ontdekken.

Mijn naam is Manja Wunderink, alias de Beauty Makelaar.
Mijn missie is om de wereld een stukje mooier te maken.

Het blijkt een prachtig avontuur te zijn.

Daarnaast run ik ook nog dagelijks de Beauty Club Nederland en de SkinFit Kliniek met een fantastisch team en ben ik founder van Face Yoga Nederland.