Zullen we weer gewoon aan de slag gaan? Schouders eronder. Recht zo die gaat. Niet lullen maar poetsen zei mijn vader altijd.

Want lullen kunnen we tegenwoordig als de beste. Termen zoals; ‘Terugkeren naar jezelf of naar de bron. Jezelf vanaf de zijlijn bekijken. Reflecteren. Naar binnen keren’. Allemaal orde van de dag. We gaan helemaal los ermee. Het ís natuurlijk ook best lekker. Even te verzanden in het niets hoeven doen omdat de coach het zegt. Maar nu is het wel weer klaar he?

Zonder iemand te willen beledigen stel ik toch deze vraag; Helpt het je uiteindelijk verder? Want zoals ik het zie sta je daarmee stil. En stilstaan brengt je nu eenmaal niet verder. En daarmee schrijf ik niet dat het niet goed is om zo af en toe even op de pauze knop te drukken. Als energetisch therapeut ben ik mij heel erg bewust van wat energie doet. Maar energie is (ook) gewoon heel erg wetenschappelijk te onderbouwen. En energie hoort nu eenmaal te stromen. Dus zullen we dan nu maar weer de handen uit de mouwen steken. Het heeft wel lang genoeg geduurd.

Je kunt namelijk altijd werken AAN je bedrijf. Juist wanneer de huidige situatie het niet toelaat IN je bedrijf te werken. Benut deze geweldige kans en pak door! Stop met excuses maken voor jezelf. Als de zin die je net als laatste las je triggert weet je zeker dat ik een punt heb.

Heb je een schop onder je kont nodig? Laat ik nou wat tijd over hebben om jou deze te geven. Ik bekijk het namelijk liever niet vanaf de zijlijn. Ik sta midden op de stip.

Waar kies jij voor?

HOPPA,
Manja Wunderink