supplementen

Deze vraag krijg ik best regelmatig. Welke supplementen zijn nou, in de basis, goed voor mij om bij te slikken.

Deze vraag ga ik voor je beantwoorden. Maar niet voordat ik je ook geschreven heb dat in de eerste plaats je het allerbeste je vitaminen en mineralen uit voeding kunt halen. Helaas is het momenteel niet al te best gesteld met onze groenten en fruit kwaliteit. Daar waar een broccoli ‘vroeger’ (50 jaar geleden) nog bomvol voedingswaarden zat is het nu met maar liefst 50% gedaald.

Daarnaast ben ik hormoon & huid expert. Dus mijn advies is gerelateerd aan hormoondisbalans(en) en huidverbetering. Ik ben natuurlijk geen arts dus ik kan en mag geen diagnoses stellen met betrekking tot jouw gezondheid. Twijfel je of je deze supplementen mag slikken? Raadpleeg dan altijd eerst je arts.

Dit zijn de vitaminen/mineralen waar ik zelf erg veel baat bij heb;

Silsolution:
Silicium wordt vooral aangetroffen in weefsels die een zekere taaiheid of starheid moeten hebben zoals botten, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels. Daarnaast is het een bouwstof voor de aanmaak van collageen, keratine en hyaluronzuur in het lichaam.

Dagdosering; 1x daags 20 ml op de nuchtere maag. Niet in aanraking laten komen met glas, aardewerk of metaal.
Prijs; 500 ml 26,90 / 1000 ml 44,90

Multi dag & nacht Vrouw:
Deze multivitamine bevat o.a. ijzer, calcium uit rode alg en Quatrefolic.

Dagdosering; 1x daags 1 tablet multi dag bij het ontbijt. 1x daags 1 tablet multi nacht bij het avondeten.
Prijs; 2x 30 tabletten 29,90 / 2x 90 tabletten 78,91

Magnesium 200 complex:
Voor je spieren en spanningen omtrent het zenuwstelsel. Dit complex bevat de 4 best opneembare vormen; magnesiumnitraat, -malaat, -bisglycinaat en -tauraat. De eerst genoemde hebben een spiergerelateerde werking. De twee laatstgenoemde helpen om het zenuwstelsel te kalmeren bij spanning.

Dagdosering; 1 tot 3x daags 1 tablet innemen met water.
Prijs; 100 tabletten 24,90

B12 1000 mcg:
B12 is nauw betrokken bij een van de belangrijkste biochemische reacties, namelijk de methylering. Deze is verantwoordelijk voor de aanmaak van o.a. neurotransmitters, hormonen, DNA, RNA en dus ook de aanmaak van nieuwe cellen. Dit helpt tegen vermoeidheidsklachten, bij concentratie, het geheugen, prikkelgeleiding maar ook een gezonde hormoonbalans.

Dagdosering; 1 smelttablet 1x daags onder de tong laten smelten.
Prijs; 100 smelttabletten 17,90

Visolie Forte:
Bij een droge huid is er vaak een tekort aan omega-3 vetzuren, maar ook vitamine A (zit in multi Vrouw). Omega 3 vetzuren zijn de bouwstenen voor onze hormonen en zijn ook betrokken bij het onschadelijk maken van vrije radicalen die ontstaan bij chronische stressklachten. Dit vetzuur is enorm belangrijk en komen we meestal tekort door een overschot aan omega 6 vetzuren in de voeding (o.a. vlees van maisgevoerd vee, granen en zonnebloemolie).

Dagdosering; 2x daags 2 capsules bij de maaltijd.
Prijs; 90 softgels 24,90 / 180 softgels 47,89

Vitamine C Gebufferd:
Dit nutriënt is samen met o.a. omega 3 vetzuren, vitamine A, E, Zink, Selenium, Mangaan, Koper betrokken bij het onschadelijk maken van vrije radicalen. Vitamine C werkt ook nauw samen met o.a. collageen.

Dagdosering; 1 tot 3x daags 1 capsule bij de maaltijd.
Prijs; 100 vegan capsules 25,90 / 150 vegan capsules 36,90

Overige adviezen die voor jou van belang zijn

Eet je veel soja? Mijn advies is om dit te beperken tot maximaal 2x per week. Soja bevat veel antinutriënten. Die belasten de nutrientenstatus in het lichaam. Daarnaast is soja vaak flink genetisch gemodificeerd wat de algehele gezondheid kan belemmeren.
Hetzelfde geldt ook voor zuivel. Zuivel heeft een verzurende werking op het lichaam. Hierdoor gaat het lichaam juist mineralen onttrekken uit de botten om de zuurgraad van het bloed (licht) basisch te houden. Dit gaat dan ten koste van de botdichtheid. En jij maar denken dat melk goed voor je botten is ;-).

Welke basisregels zijn er nog meer?

– Geraffineerde suikers vermijden. Zoetstoffen (liefst Stevia) met mate.
– Frisdranken en geraffineerde vruchtensappen vermijden.
– Minimaal 1,5 tot 2 liter vocht per dag (water, kruidenthee).
– Alcohol het liefst helemaal vermijden. Indien dit lastig is of je wilt eerst afbouwen kun je het beperken tot 1 glas per dag.
– Eet veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten (dit zijn felle en diepgekleurde voedingsproducten).

Mocht ik iets voor je kunnen bestellen aan supplementen laat het mij gerust weten. Ik werk samen met een orthomoleculair bedrijf met fantastische, eerlijke supplementen.
Geef dan ook aan of je de kleine of grote verpakking wil.

Liefs,

Manja Wunderink